Wanhan koulun talli

Wanhan Koulun Talli on Keiteleen Hamulassa sijaitseva maatila, jossa toimii Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä ratsastuskoulu. Ratsastustuntikäytössä olevia hevosia on n. 9, lisäksi tallilla on yksityishevosia. Ratsastustuntien lisäksi järjestämme ratsastusleirejä ja -kursseja. Suomenhevosillamme pääsee myös maastoon eri mittaisille ratsastusretkille sekä -vaelluksille. Palveluvalikoimaamme kuuluvat myös ajelutuspalvelut erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Tilalla asustelee hevosten ja perheemme lisäksi vaihteleva kirjo muita eläimiä, kuten arvonsa tuntevat tallikisut Misu ja Sauli.

Keiteleen keskustasta tallille on matkaa 18 km, lähin kaupunki Kuopio sijaitsee 80 km:n päässä. Wanhan Koulun Talli toimii Hamulan entisen, vuonna 2001 lakkautetun kyläkoulun pihapiirissä. 8-paikkainen uusi talli valmistui vuonna 2007, ja 6-paikkainen lisäsiipi vuonna 2016. Ponipihatto ja -talli palvelee shettiskansaa. Ratsastajien käytössä on 43 x 20 m maneesi, kivituhkapohjainen aidattu ratsastuskenttä sekä turvalliset ajo- ja ratsastusmaastot. Maastoretkiä ratsain teemme kirkasvetisen Nilakan rantamaisemissa tallin lähiympäristössä; pidemmät retket suuntautuvat naapurikunnan Vesannon puolelle Kurenjärven tilan maille.

Vuodesta 2018 majoituskäytössä on ollut tallin pihapiirissä oleva 3-kerroksinen kivitalo. Wanhan Koulun Tallin Majatalossa pääset yöpymään maaseudun rauhassa. Majatalosta löytyy yksiö, kaksio ja kolmio sekä yhteismajoitustila, jossa on kivaa kokous/oleskelutilaa.

Tervetuloa hevostelemaan ja viihtymään kanssamme!